Alegerile Comisiei Superioare de Disciplină - Colegiul Medicilor din România, 2023

 

Până la data de 30.09.2023 inclusiv se pot depune dosarele de candidatură pentru Comisia Superioară de Disciplină.

Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor Comisiei Superioare de Disciplină:

  1. Dreptul de a alege şi dreptul de a fi ales le au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din România care au cotizaţia plătită la zi.
  2. Membrii Comisiei Superioare de Disciplină sunt aleşi de Adunarea Generală naţională a Colegiului Medicilor din România.
  3. Pot fi aleşi în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puţin 7 ani şi nu au săvârşit abateri disciplinare în ultimii 5 ani.

*Alegătorii și candidații trebuie să aibă cotizația achitată la zi – adică până la data de 30 iunie 2023; alegătorul, pentru a fi înregistrat în Registrul electoral, iar candidatul, pentru a avea o candidatură validă.

 

Potrivit Deciziei nr. 15 din 03.08.2023, art. 4 alin. 3) din Regulamentul electoral care prevăd că „pot fi aleși în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puțin 7 ani” nu se interpretează ca vechime de 7 ani de la momentul la care medicul a obținut gradul profesional de medic primar.

Potrivit Deciziei nr. 8, se stabileşte data organizării alegerilor pentru Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România, după cum urmează:

 

Detaliile le găsiți aici.

 

© CM SM 2023